Home -Mijn verhaal

Hallo, welkom op mijn website. Mijn naam is Nathalie Kazdal, allround tekstschrijver, de persoon achter Schrijf en Vertel.nl.

Geen enkel verhaal is zwart-wit en een enkel woord kan het verschil maken. Kijk maar naar de korte tekst onder de English game waarin elke zin een andere betekenis heeft. Mijn verhaal krijgt kleur door de woorden en zinnen die ik gebruik én de betekenis die jij, de lezer, eraan geeft. Benieuwd? Lees dan verder.

 

Altijd was ik ondernemend. Ik kon niet wachten om te mogen werken. Op mijn eerste bijbaantje en later mijn eerste “echte” baan volgden vele meer. Graag verdiep ik mij in iets nieuws want ik heb een brede interesse, en dat heeft mij veel gebracht. Kennis van een variëteit aan onderwerpen, een groot netwerk en vooral heel veel plezier. Als ik achteraf terugkijk detacheerde ik mijzelf nog voordat allerlei detacheringbureaus de kop opstaken. Toen ik in 2016 startte met Schrijf en Vertel.nl kwam alle werkervaring goed van pas. Maar nog meer mijn ondernemingszin!
 
Wat ook bij mij hoort, is taal. Bijzondere woorden, zinnen, omschrijvingen, en bedoelingen. Welke interpretaties zijn mogelijk en is een beschrijving duidelijk (genoeg)? Als tekstschrijver hou ik uiteraard van schrijven maar het doel vind ik nog belangrijker. Uiteindelijk moet schrijven een verhaal vertellen dat een doel dient, zodat elk verhaal zin heeft. De eerste jaren van Schrijf en Vertel.nl schreef ik voor verschillende opdrachtgevers. Een kinderboek op maat, SEO-webteksten, copy voor nieuwsbrieven, mailings en andere zakelijke correspondentie, kortom, heel divers. Ik redigeerde teksten, vertelde verhalen en gaf vertellessen. Dat werd anders toen ik aanbestedingen ontdekte. Een ware kunst! Bij het inschrijven op een aanbesteding komt alles wat ik weet en wat bij mij hoort samen. Werkervaring zoals het snel doorgronden van verschillende bedrijfsculturen en processen, mijn juridische-, communicatie- en vertelopleiding, het enthousiasme om steeds aan iets nieuws te beginnen en mijn vermogen om snel bij een team te horen.